Sider

lørdag 11. desember 2010

Daglige ord i desember

LYS er ordet for 11. desember.


Lys er et godt ord i denne mørkeste tiden av året. Det er knapt lyst når en reiser på jobb, og skumring når en skal heim igjen. Heldigvis kan vi gjøre det lyst og trivelig både inne og ute, hvis vi vil :o)

Adventstiden er den tida vi i Norge tenner mest levende lys, og statistikken viser at det i tillegg til hygge også er en hyppig brannårsak. Husk å slokke lys før du forlater rom, og å bruke brannsikker stake eller underlag! Heldigvis er det ikke mote med slike lysmansjetter med silkeblomster lengre ;o)
På julemessa i dag kjøpte jeg noen fine tøyposer til å ha lys i. Fine smågaver til noen jeg kjenner!

Dette bildet er tatt fra trappa, og det var litt for lyst til at julegrana kom til sin rett, men jeg synes lyset er så fint i overgangen fra dag til kveld. Før det blir mørkt har vi en "blå time" - vanskelig å fange, men veldig fin!

Litt  lek med kameraet nå i kveld. Har et Canon Ixus 80IS som jeg enda ikke har fått utforsket nok.

Trondhjemsnatt med Åge og Line Sofie Aleksandersen

2 kommentarer:

  1. Kan tenke meg at julegranen lyser fint i den blå timen. Fine smågaver du har fått tak i også. Det er lurt å leke seg med kameraet. Jeg merker at jeg blir tryggere på det kameraet som kom i hus i november, bare fordi jeg har brukt det så mye nå i desember.

    God søndag!

    SvarSlett
  2. Det var et nydelig bilde! Lyset fra sola som går ned, gjorde at bildet ble kjempefint - stemningsfull og vakker vinterstemning.

    SvarSlett