Sider

mandag 31. oktober 2011

Sjalstrikking i New York

Søndag 9/10, første kvelden i i New York, ble sokkene jeg hadde på pinnene lagt til side til fordel for et nytt sjalprosjekt. Garn og mønster var med hjemmefra slik at jeg ikke skulle bli helt opprådd hvis jeg ikke kom meg på garnbutikk med en gang :)


Tilføyelse etter kommentar fra Pinneguri. Mønsteret er godt skrevet, men har en feil i måten fellingene på høyre side av midtmasken i diagrammene. Alle fellingene hvor det tas en maske løs av, strikk to rett sammen og løft den løse over - altså felle to masker - strikkes tre masker rett sammen. Dette for at fellingene skal ligge pent og bli speilvendt av fellingene på venstre side av midtmasken. Jeg strikket etter diagrammet og strikket flere rapporter før jeg oppdaget feilen, men da var det bare å rekke opp og starte på nytt. Sjalet er så fint at en slik feil hadde gremmet meg, og jeg hadde ikke kommet til å bruke det.


Sjalet, som ble et passe stort trekantsjal til å surre rundt halsen, er strikket av en hespe (150g) Wollmeise i fragen Petit Poison 100 % superwash ull. Mønsteret er Vlad og kan lastes ned gratis fra Ravelry her. Ravelry krever medlemskap for å få tilgang til mønster, men er du ikke medlem er det kjapt og enkelt å registrere seg - gratis tilgang til en enorm mengde mønster, prosjekter og inspirasjon! ...og stor tidstyv!


Sokkene er fra andre runde i Norsk strikkedille. Kate er designeren bak disse artige flettesokkene og bedre bilder, av andres sokker, finner du her. (Ravelry-link) Mønsteret er laget spesielt for konkurransen og er ikke tilgjengelig for andre - enda?

Sokkene strikket jeg på i ledige stunder mens jeg ventet på buss, fly og reisefølge. De ble lagt bort første kvelden i New York da sjalet ble prioritert, men strikket ferdig under tvang nå siste uke.

For det første liker jeg ikke garnet - nesten alt er feil med det - til og med fargen... Garnet er Labbetuss fra Europris og har ligget i en pose på kottet i "årsvis". Den kvelden mønsteret ble frigitt måtte jeg skynde meg å finne sokkegarn som passet til beskrivelsen i mønsteret - forholdsvis tykt garn og pinner 3 mm. Ikke enkelt i mitt garnlager å finne slikt, men dette fant jeg da. Garnet er et blandingsgarn med ganske mye akryl. Det er ikke godt å strikke med, hardt og knirkete, og sokkene tror jeg ikke jeg har lyst til å bruke heller..

Mulig mønsteret blir strikket på nytt senere - fletter er artig strikk - men først må jeg finne bedre garn!

4 kommentarer:

 1. For et nyyydelig sjal. Flotte sokker også, synd du ikke er fornøyd med garnet.

  SvarSlett
 2. Flotte sokker, og skikkelig lekkert sjal :-)

  SvarSlett
 3. For et NYDELIG sjal! Det elsket jeg!

  SvarSlett
 4. Du glemte å nevne at det er feil i mønsteret. Og at du rakk opp sjalet da du oppdaga det? Det blei veldig fint, og det er godt å få brukt opp en helt bunt, ikke sant?

  Og sokkene dine er ikke like ille som du vil ha det til (syns jeg). Kjempefine julepresanger til noen som trenger varme i kulda :)

  SvarSlett