Sider

lørdag 8. oktober 2011

FO - samlepost

Høstferien nærmer seg med stormskritt, og siden jeg skal ha høstferie for første gang på veldig lenge, meldte behovet seg for å dokumentere siste månedens fo av strikkeprosjekt.

Fo = ferdige oppgaver

Tidlig i september strikket jeg en barnehagegenser til Oda. Den er i ribbestrikk, og følger litt, slik at den blir god å ha under jakke og dress. Raglan og litt sidere bak slik at den går godt ned på rumpa. God og varm! Restegarnsprosjekt er det også - rød og rosa Sisu på pinner 2,5 og 3 mm.

Oppskriften er hentet på Ravelry og opphavsdamen er The Needle Lady.
Barnegenseren ikke helt ribba. Jeg strikket størrelse 4 år og den er akkurat passe til Oda nå. Pga ribbestrikken tror jeg likevel at denne vil vare lenge - veldig tøyelig.

Ravelry er det for tiden en norsk "sokkestrikkekonkuranse" - høres ikke det artig ut! Vi får tilsendt helt nydesigna mønster på e-post, og så er det å kaste seg over pinner og garn og strikke så kjapt en kan. 5 runder + finale! Det blir masse nye sokker det!

I første runde strikket vi sokker med smal, fin flette oppå foten. Mønsteret heter Dillesokker og er laget av Bitta Mikkelborg, og er kun tilgjengelig for deltakere.  Jeg har fått brukt opp tre sorter restegarn til disse. Strikket på pinne 2 og 2,5 mm.

Sist, men ikke minst, er jeg endelig ferdig med sokkene Twisted Flowers fra boka Knit.Sock.Love. av Cookie A. De ble kjempeflotte om jeg må si det selv :)

Garn: Regia Silk
Pinner: 2,5 mm

2 kommentarer:

  1. Den genseren så god ut :)
    Å de nederste sokkene var hellt nydelige!

    SvarSlett
  2. Kjempe flotte var da beskjedent! Nydelige var de!

    SvarSlett