Sider

tirsdag 20. juli 2010

Tour de fleece - dag 18

Marit gjør ting hun ikke kan...
Fordi Thor Hushovd igjen klarte å erobre den grønne trøya i Tour de France i dag, måtte jeg til pers med noe tøft og utfordrende jeg også. Og det er grønt!- limegrønt :o)


For et par dager siden startet jeg med forberedelsene. Har spunnet litt merino, veldig tynt, og i dag skulle dette kjedetvinnes. Selv om kjedetvinning er et godt ord på dette, har jeg en forkjærlighet for Navajo plying. Det meste jeg har lært om spinning har jeg lært av Rhonna og Trønderspinnerne, men mye er også lært fra internett, og der foregår det meste av instruksjonene på engelsk.

Når du kjedetvinner får du et tretråds garn, uten å ha tre spoler med entråds. Vil ikke si det er "juks"men et ekte tre-tråds synes jeg ikke det blir. Fant link hos Silja til en video, og det var "enklere" enn jeg trodde.
Jaja, det ble jo ikke perfekt da, men nå skal det trenes mer :O)

Både når det gjelder spinning og strikking har jeg litt problemer med å finne egnede norske ord på teknikker, masker og redskaper. Alt foregår på en blanding av norsk og engelsk, og mange ganger er det engelske ordet, eller forkortelsen for ordet, det jeg bruker mest. Dette har jo selvsagt mye med at jeg bruker internett for inspirasjon, prat, hjelp og mønsterbase, men noen ganger føler jeg at norsk språk ikke har gode ord for en del teknikker. Noen ganger føler jeg meg som en tulling når jeg snakker med noen som ikke bruker disse engelske uttrykkene, fordi jeg får problemer med å forklare hva det egentlig er...

2 kommentarer:

  1. Jeg har fulgt "touren" din, - du er tøff som går igang med et slikt prosjekt, men du lærer sikkert mye også!
    Takk for kjolekomentaren ;-)

    SvarSlett
  2. Det med språket KAN bli litt av en utfordring, men du er absolutt ingen tulling. Det finnes mange som har de samme problemene--og du har sikkert market at jeg bruker en blanding og oftest engelsk uttrykkene når det gjelder spinning og strikking. Jeg vet ikke om det er at ordene ikke finnes, eller at de har blitt mistet, eller at så mye utvikling og interesse har skjedde med engelsktalende spinning/strikking samfunner og at Norge har ligget litt utenfor det til nylig . . . Jeg vet ikke. Men jeg lurer også om at du føler deg mer usikkert pga du prøver å forklare noe du føler deg litt usikket om til en som har ingen peiling. :-) Det kommer til å forandre seg; se hvor mye du har lært og hvor mye du kan nå at du ikke kunne før. Men tulling er du ikke; det vet jeg absolutt. :-)

    SvarSlett