Sider

onsdag 30. desember 2009

ABC i ord og bilder - NHele 5 uker har jeg utsatt blogging av Petunias artige og interresante blogglek - ABC i ord og bilder. Derfor blir det nå et innlegg på N, men J, K, L og M sniker seg med med motivbilder.


Min N er natur!
Jeg er veldig glad i å gå i skogen eller på fjellet, selv om det blir sjelden. Noen ganger husker jeg fotoapparatet og jeg får tatt noen bilder.

Dette bildet av kvit Røsslyng tok jeg i 08, men det får bli med her sammen med dette bildet tatt i sommer. Stedet er Jettegrytene Helvete i Espedal, men her er det "urskogen" som fikk være motiv.

Andres blogginnlegg på N finner du på Petunias ABC-blogg. Selv om det blir i rykk og napp for meg, så er det veldig mange som hver uke inspirerer og utfordrer til nye tanker og opplevelser gjennom denne bloggleken! Ta deg en rundtur :o)

J får stå for Jettegrytene Helvete i Espedal. Flere bilder og informasjon finner du på nettsiden deres her.

Min K står for kopp! I sommer fikk jeg et sett med 6 kaffekopper i feriegave fra Ellen, Ivar, Oda og Knut! Er jeg ikke heldig! De er aldeles nydelige og jeg har nesten ikke råd til å bruke de. De er pakket i en rund eske foret med silkestoff - lekkert!

L for læring.
Jeg er veldig glad i å lære nye ting, gjerne innen håndarbeid, og det store for tiden er er kort nybegynnerkurs i vev som Husflidslaget arrangerte i høst. Her er læringskurven både bratt og spennende! Har så vidt fått forsøkt oss litt, og det er kjempeartig! Her er et lite utsnitt av mitt første forsøk med ullgarn i flere farger og bruk av 4 trøer. Det skal bli en adventsløper til 2010 :o)

Mitt forrige læringsprosjekt var spinning av ull/fiber. Det er så spennende og en trenger ikke så mye utstyr og plass. Det eneste jeg nå mangler er sponsor... Jeg skulle gjerne holdt på med mine hobbyer på heltid, hatt god råd til godt utstyr og kurs, og virkelig fått lært mye! Men når det er sagt så er jeg veldig glad i jobben min og de utfordringer den gir også. Lærer noe nytt hver dag i møte med brukerne av biblioteket, og min L kunne godt vært litteratur!

Min M er Meldal Bygdemuseum. Jeg har skrevet og vist bilder fra museet flere ganger tidligere også, men her kommer det igjen. Jeg er veldig glad i bygdemuseet vårt, det er vakkert, godt bevart, tradisjonsrikt og viktig - men lite brukt. Husflidslaget har sine lokaler der, og jeg skulle ønske vi fikk til å øke interessen for selve museet i tillegg. Husene og samlingen er en ting - de skulle absolutt vært sett av flere, men selve uteområde - idyllen - den er gratis og kan nytes av alle! Her er noen smakebiter :o)

Mer om Meldal Bygdemuseum finner du her.

Orket du å være med helt ned hit - så trivelig at du tok deg tid!

2 kommentarer:

 1. Hei. Så kjekt at du kommer "etterslengendes" med både både j,k,l og m..her var det mye fint å se og lære. Naturen er flott, den beste "gave" vi har, så den må vi ta vare på.
  Å lære å veve må være artig, tolmodighet må til må jeg tru..altså ikke noe for meg..hadde litt veving på folkehøgskole og nei..jeg holdt meg til strikkepinnene etter det.
  Godt nytt år !

  SvarSlett
 2. Så flink du var som tok oss igjen!! Man kan ikke ha tid til alt og i perioder må man bare prioritere.
  Men det er veldig kjent å ha deg med igjen. Fine valg på alle bokstavene her, men jeg likte spesielt de siste fra Meldal Bygdemuseum. Der var det flott!!
  Nå er O'en også lagt ut siden det er nyttårsaften i morgen.

  SvarSlett