søndag 24. juni 2012

Spinning = rokk'n roll = Tour de Fleece

Tro det eller ei, jeg har meldt meg på "Tour de Fleece" - igjen! "Tour de fleece" følger Tour de France, og hjulene på rokkene spinner samtidig med sykkelhjulene i Frankrike.

Å følge syklistene er noe flere i huset liker, og vi kommer til å sitte "klistret" - hvis det regner i hvertfall - og kveldens oppsummering er en nødvendighet. Det er synd at Thor Hushovd ikke skal sykle i touren, men vi heier på Edvald Bosson Hagen og håper hans Sky-lag vinner! Selvsagt heier vi på Alexander Kristoff også!

"Tour de Fleece" arrangeres inne på Ravelry - der vil det meste av prat, oppmuntring, heiing, dokumentering av framdrift, mål, deling av bilder og premiering foregå. Du har skjønt det nå? Dette er "hard" konkurranse! Neida, bare artig! Vi velger selv lag, og hvor mange lag, en vil delta i. Jeg deltar i to lag, "Team Kromski" og "Team Yarnia".

"Team Kromski" er laget for oss som har rokker fra den polske produsenten Kromski. Her har jeg deltatt to år før også, og alt foregår på engelsk - jeg er vel ikke den mest pratsomme...

"Team Yarnia" er ny av året, og er laget til den norske podcasten Yarnia. På The Yarnia Blog finner du både podcasten, blogginnlegg om strikking og en shop. Masse spennende garn!

Jeg har ikke satt meg mål for årets tour. Litt usikker på hvor høye ambisjoner jeg skal tillate meg - går gjerne høyt ut, og så direkte på en smell! Jeg har jo som mål å spinne, eller strikke, litt hver dag og så dokumentere det. Samtidig er dette før ferien min, og vi er hjemme, så jeg skal ha mulighet til å delta så mye/ofte jeg orker. Målene meldes inn før oppstarten av prologen den 30.juni - så jeg har noen dager på å finne frem fiber og legge planer ennå.

Her er litt bilder fra sist torsdag. Jeg hadde fridag, og det var faktisk sol!!! Dagen ble tilbringt på verandaen med rokk og ull. Må jo trene litt...

Fiberen er 100 gram Romney Sheepswool, farge Beans, fra Spunky Eclectic Club - oktober 2011. Delte remsa i 4 deler på langs og spinner ganske tynt. Litt usikker enda på om dette skal bli ett totråds garn eller om jeg skal kjedetvinne til tretråds. Tips mottas med takk!
Siden Romney-ulla er ganske så langfibret blir det et sterkt garn, og jeg har lyst til å strikke sokker. Tror jeg. Fiberen er så blank og fin, og den spinner lett. Men, jeg synes den blir litt for "bustete"!

Gjør jeg noe galt, eller er fiberen sånn? Hva kan jeg gjøre annerledes neste gang? Jeg lærer jo stadig nytt!


Nydelige farger synes jeg, men det er kanskje litt mye av det grønne... Her er nesten 50 gram spunnet - resten blir vel ferdig en gang...

Nyter sola!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar