lørdag 13. februar 2010

Gentleman's Shooting Stockings

For en par uker siden fikk jeg spørsmål fra pappa om jeg kunne strikke et par sokker. Han skulle gi de bort i gave til en kollega i næringskomiteen som klager over at han fryser sånn på føttene når han sitter på kontoret!

Syntes jo rent synd i mannen som fryser sånn, og når pappa spør kan jeg jo ikke si nei! Ikke ofte han ber om en tjeneste - oftest omvendt!

Måtte jo spørre meg for litt i forhold til fotstørrelse og fargeønske, og valget falt på Sockittome fra Cherry Tree Hill i fargen Birches. Mønstret ble en litt modifisert utgave av Gentleman's Shooting Stockings fra boka Knitting Vintage socks av Nancy Bush. Han bruker omtrent skonr. 45, og det ble et par store sokker på pinner 2,5. Jeg var redd en hespe ikke holdt i og med jeg ønsket å strikke leggen litt lang, og endte opp med litt naturfarget Nagano fra Dale i ribbekanten som gjerne kan brettes ned. Frykten for at en hespe Sockittome ikke holder til et par herresokker var ubegrunnet - hadde ikke trengt å strikke nedbretten i annet garn.

For å gjøre gaven litt mer presentabel måtte jeg lage et omslag til sokkene. Teksten ble følgende :
Gentleman’s Shooting Stockings

Fritt etter en orginaloppskrift publisert i det engelske månedsmagasinet Weldon’s Practical Needlework fra 1887.
Garn: Cherry Tree Hill Yarns, Sockittome farge Birches ( bjørk )                               Håndstrikket på Bjørnli :o)


3 kommentarer:

 1. Kjempefine sokker. Jeg sa det på strikkekafeen også, herresokker str 45 på pinne nr 2,5, det er toppen av tålmodighet det. Jeg er imponert.

  SvarSlett
 2. Hei hei! Du strikkar ikkje for salg? Er på jakt etter turtlebuttbukser til småjentene mine eg. Googla det og havna hit på bloggen din!

  SvarSlett
 3. Hei KatrineogLava!
  Svarer deg her da jeg ikke fant annen kontakt-info til deg. Desverre så strikker jeg ikke på bestilling, har alt for mye annet som foregår :o)
  Men sjekk på epla.no kanskje du finner noen lignende? Så vidt jeg husker har designeren alle rettigheter til turtlebuttmønsteret og derfor ingen som selger disse på nett. Lykke til i jakten!

  SvarSlett