Sider

onsdag 13. januar 2010

Strikkegladskap :O)

Har den siste tiden faktisk strikket litt, og inspirasjonen hentes fra gjengen på Hobbyboden!

Rett før jul meldte jeg meg med i en gjeng som skal strikke sjal - og dere som kjenner meg vet at sjal, det er jeg glad i å bruke! Altså skal jeg nå strikke 10 sjal i 2010 sammen med 1882 andre strikkeglade fra hele verden :o) Pillen er det som skal holde styr på oss, og alle sjalene, og dette er hva det går ut på :

Tanken bak er å strikke 10 sjal iløpet av året - og siden det er 2010 ble valget 10 sjal. Kriteriene er at 2 av disse 10 sjalene bør ha litt størrelse - over 500 meter. Den nedre grensen er 250 meter på resten. Mønsterne er selvsagt valgfrie og man kan strikke 10 store sjal om man ønsker det.

Det vil også bli premier for dem som gjennomfører "utfordringen"
Oppstart 1. januar.
Ja, nå er det ikke sjalene som skal være over 250 meter, men garnforbruket i hvert sjal må være av en viss lengde!

Dermed har jeg kastet meg over garnlagret og funnet fram noe Islandsk entråds som passer godt til sjal. Med Islandsk garn kan en godt strikke Færøysk sjal, og mønsteret er Aestlight Shawl av Gudrun Johnston.

Kan ikke skjønne hvorfor bildene skulle rotere når jeg lastet de opp, men de gir i hvertfall et intrykk av hvordan sjalet er.
Dette er altså sjal 1 av 10 og her er smakebiter på sjal 2 og 3 :o)

Sjal 2 er Grade, strikkes i umerket ullgarn kjøpt på tur i Estland. Fargene er grå, svart og lilla. Dette sjalet skal bli stort, og siden det er "bare" rillestrikk er det et greit skravlestrikketøy. Regner med at dette ikke blir ferdig på en stund.


Og sjal 3 er La Cumparsita som jeg strikker i grønn Tynn Alpakka fra DSA


Som sagt så er det på Hobbyboden det skjer masse moro, og nå på nyåret har Synnøve ledet oss gjennom litt "hemmelig" strikking. Vi har strikket kluter/tuer med mønster, men bare fått vite 10 omganger hver dag. Omgangene har vært utskrevet, altså ikke diagram, slik at vi har vært nødt til å strikke nesten hele kluten før vi har sett motivet. Her er mine to - absolutt ikke "perset" :o)


3 kommentarer:

 1. Mytji fint her ja. Du e kreativ å døkti du Marit.
  Strikkegladskap e en flott hobby!
  Ha ei fortsatt god å fin uke:-)

  SvarSlett
 2. Kjempefine sjal du strikker på. Det i grått og rødt var nydelig, det er mine favorittfarger. Spenstig along da.

  SvarSlett
 3. Sjalene dine blir supre. Jeg har også meldt meg på, men er litt i tvil om jeg fullfører. Jeg strikket så mange sjal i 2009 så nå er det en del annet som står på listen.

  SvarSlett