fredag 16. juli 2010

Tour de fleece - dag 14

En liten oppsummering og noen skrytebilder fra Tour de fleece!

Ikke alt jeg er like fornøyd med, men alt jeg har gjort har gitt meg erfaring og jeg har lært mye på kort tid :o)

Lørdag for to uker siden startet jeg på denne spinnegladskapen på et treff hos Rhonna. Masse god hjelp og inspirasjon! Dette ble resultatet: En liten hespe med to-tråds (BFL så vidt jeg husker) som jeg ikke er fornøyd med. Lange partier er ikke tvunnet og det er for ujevnt. Masse strev med ble det også!

Etter dette strevet ble 200 gram merino i knall-farger fra Handpaintedyarn.com spunnet. 100 gram på hver spole og tvunnet til to nesten like store hesper. 195 gram ferdig garn! Dette ble jeg ganske fornøyd med. Fremdeledes litt for ujevnt, men dette er effektgarn :o) Og det går faktisk ann å strikke med det!
En liten hespe entråds ble det også. Etter vask ble den ganske så fin synes jeg :o)
Det hvite er også entråds merino. Dette er ikke spunnet nå, men jeg trengte spolen og da var det bare å få det av. Har mer hvit merino og dette ble mykt og fint.
Dagens spinning har vært denne :
100 gram 80/20 svart merino og hvit morbærsilke. I solen så det nesten ut som sølv, mens det nå er mer koksgrått. Jeg har spunnet på verandaen i formiddag, og det har vært veldig fint - helt til vinden kom :o) Her har jeg øvd meg på å spinne litt tykkere enn det jeg har hatt lyst til. Silken gjorde fiberen veldig glatt og den måtte også ha mye tvinn for å "sitte". Ikke enig med meg selv om jeg skal dele denne spolen og tvinne to-tråds eller om jeg skal la den være som den er.

Hushovd fikk igjen den grønne trøya i dag, så i morgen satser jeg på litt grønt. Lys grønn i hvertfall :o)

3 kommentarer:

 1. Så bra resultat av spinningen. Spennende garn:)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med "fruktsalaten" den var herlig. Lykke til videre med spinninga.

  SvarSlett
 3. Godt jobba, hær va d mytji fint sjøllaga garn i nydlie farga!
  Ha goe spinnglade daga:-)

  SvarSlett