torsdag 19. november 2009

ABC i ord og bilder 2 - H
Nok en gang veldig sent ute med ukas innlegg, men her er H for Husflidslag!

Jeg er medlem i Meldal Husflidslag, et ikke så veldig stort lag med sine knappe 30 medlemmer, men et veldig trivelig lag og være med i . Dessuten feirer laget 40 år i år!:o)

Laget ble stiftet i forbindelse med arbeidet med Hverdagsbunaden i Meldal. Stoffet til bunaden ble vevd på vevstua her og flere har sine bunader i bruk. Meldal har også en flott festbunad, men dette stoffet ble ikke vevd her. Meldalsbunaden ble nr.2 i Norsk Flids kåring av landets vakreste bunad i 2009 og det var jo selvsagt kjempeartig!
Jeg har ikke noe godt bilde av hverdagsbunaden, men på dette bildet fra utstillinga vi hadde i sommer er to med.

Utstillinga i forbindelse med jubileet hadde vi en lørdag i juni. Litt uheldig med været var vi, men vi kosa oss med omvisning, husflidssalg og strikkekafé. Utstillinga inneholdt et bredt utvalg av ting som er laget av medlemmer i disse 40 årene. Her var det bunader, åklær, stoff, duker og veggtepper fra veven. Strikkaplagg, tova plagg og vesker, neverarbeider, kniver, trearbeider, rosemalte fat, tegerarbeider, hedebosøm, hardangersøm og sprangarbeider. Jeg er imponert over alt som er laget av disse folkene!

Vi har også et eget Meldalsåkle og det kan du se i en grønn utgave av her.

Når jeg blir flink til å veve har jeg veldig lyst til å forsøke meg på et Meldalsåkle! Gjerne i en annen farge enn grønn. De de kan veves i flere farger og jeg har sett både røde, blå og med to forskjellige farger i stripene. Her må det grundig forarbeid til :)


I andre etasje her i Sølbergslåna på Meldal Bygdemuseum er det husflidslaget holder til. Her har vi to vevstuer, lager og kontor. De fleste husflidsmøtene og temakveldene har vi her, men av og til leier vi eller er på kantiner/kafeer/kroa når vi har strikkekafé.

Aktiviteter for ungene har vi også. Dette bildet er fra fjorårets juleverksteds lille kaffepause. Årets juleverksted blir den 8. desember og vi har morsomme aktiviteter på lur :o)

Meldal Husflidslag har egen blogg

Norges Husflidslag er 100 år i 2010 og her finner du litt av bakgrunnen til Sør-Trøndelag Husflidslag.

Flere innlegg på H finner du i Petunias ABC-blogg!

3 kommentarer:

 1. kjempesmart å velge dette. Det er da kos å kunne være sammen med så mange andre med samme interesse:)

  SvarSlett
 2. Det er nå en gang slik at ditt innlegg er virkelig bra, selvom det kommer sent.
  Her viser du virkelig bra initativer til å holde tradisjoner vedlike.
  Helt herlig.

  btw. Jeg jobber nå med min utfordring:
  Å finne et ord på norsk med flere meninger.
  Kan du mange som begynner på "i"?

  SvarSlett