Sider

lørdag 28. juli 2012

Bolting

Bolting av Westknits - Stephen West er et stort sjal, eller ettersom hvordan det brukes, nesten en poncho.

Dette ble strikket på under to uker, men det var to uker med lange bilturer, og dermed masse strikketid. Sjalet egner seg godt som baksetestrikketøy og til skravlestrikketøy. Enkelt, men ikke bare rettstrikking. Noen kast og vridde masker for å gjøre det litt interessant, samtidig som det er med å skape en annerledes fasong og liv i plagget.

Jeg har strikket fra eget lager en periode nå, og dette er Shetlandsuld fra BC-Garn. Ellen hadde en garnbutikk på nett, mergarn, som solgte dette. Garnet i dette sjalet er delvis oppreksgarn, og rester, fra en modell jeg skulle strikke, men ikke ble fornøyd med. Sånn kan det gå av og til, men nå ble det ihvertfall strikket opp! Desverre ble det litt for lite av det beige. Typisk! Men heldigvis var det litt hvitt igjen fra forrige sjalstrikk som kunne brukes. Slet virkelig med å bestemme meg for hvilket garn, og farge, jeg skulle strikke ytterste kanten i, men med hjelp både på Facebook og instagram ble hvitt valgt. Et godt valg.

Selvsagt er ikke mitt sjal helt likt originalen. Hmm... strikking, og skravling, i baksetet på bil gjør noe med min konsentrasjon.... Fulgte ikke godt nok med og har 8 felt isteden or 6 som mønsteret sier. Dette oppdaget jeg ikke før det bare var ytterste kanten igjen. Vanligvis ville jeg ha rekt opp og strikket det opp riktig, men denne gangen fikk det bli som det ble. Ca. 700 masker på omgangen på de ytterste - startet med 3 - og en evighet å strikke en omgang.

For flere bilder sjekk prosjektsiden på Ravelry (krever innlogging).

1 kommentar:

  1. 700 masker ja. Da hadde nok jeg også valgt å ha det som det var. Sikkert godt for lageret å bli kvitt så mye garn :)

    SvarSlett