Sider

fredag 12. februar 2010

ABC i ord og bilder 2 - QRSTU :o)

Vi har nå kommet til boksaven U i Petunias blogglek ABC i ord og bilder. Jeg er som "vanlig" flere uker på etterskudd, men jeg har bestemt meg for å forsøke å blogge alle bokstavene.
Starter her med U og tidligere bokstaver kommer nedover i innlegget.

Min U står for Utsikt!
Dette bildet er fra Friisveien og vi er på tur ned mot Ringebu. Nydelig vær, flotte skyer, åpent landskap og nesten ikke trafikk!

Min T får bli Thamshavnbanen!
Det er over hundre år siden Thamshavnbanen ble åpnet, og den var Norges første elektriske jernbane. Den har fraktet både malm fra gruva på Løkken til havna på Orkanger, og mennesker og gods opp og ned gjennom dalen. På 60-tallet ble persontrafikken nedlagt, og på 70-tallet malmtransporten og trafikken på banen ble innstilt. Men ivrige togentusiaster fikk startet museumsdrift på banen igjen i 1983. Først en kortere strekning og etter hvert utvidet til nesten hele den tidliger strekningen. I dag er Thamshavnbanen verdens eldste vekselstrømdrevne jernbane i drift.

Under 2. verdenskrig var malmen fra gruva veldig attraktiv for tyskerne og flere sabotasjeaksjoner ble gjennomført. Jeg er veldig glad for at de alliertes tanker om å bombe Løkken ble skrinlagt, og at de sabotasjeaksjonene som fant sted var effektive. På Wikipedia er det en kort, men god beskrivelse av banen.

De to siste årene har MerGarn leid et togsett og hatt strikketog med garn, strikking og prat - utrolig trivelige damer har vært med på togtur!S kan ikke bli annet enn strikking! En dag uten strikking er "nesten" bortkastet :) Neida, jeg strikker ikke hver dag, det er ikke langt unna, men jeg har problemer med å få ting ferdig!? Skjønner egentlig ikke hvorfor, men det kan ha med tiden jeg bruker på pc'n. Jeg er avhengig av å lese blogger om strikking og håndarbeid! Logger inn på Hobbyboden og Ravelry nesten før jeg får kaffe om morgenen. Må jo se om mine venner har funnet på noe nytt, altså nye strikkeprosjekter, nytt garn, nye blogger og nettbutikker, eller bare for å skravle litt :o) Det er fra den verden at alle disse samstrikkingene/alongene og konkuransenne kommer, og jeg må bare bekjenne at jeg har meldt meg på årets sock madness! Heia Marit!

Ravelry åpnet en ny mulighet for inspirasjon og kontakt med hele verden! Ravelry er for meg et kartotek over mine prosjekter, mine bøker, blader og mønsterfiler, og oversikt over garn og pinner. Her finner jeg nye mønstre og inspirasjon, og i min kø over prosjekter jeg har tenkt å strikke er det nå 270! Jeg har det artig og jeg bare må bli gammel :o)

Q får stå for quiz! Jeg er med på et lag sammen med mannen, mamma, svoger og en kompis og vi har det kjempeartig sammen! Vi deltar bare på Quiz'n som arrangeres på kroa her en gang for måneden. Vi har vært med flere sesonger og i kveld vant vi! 7 lag var med i kveld, og heldigvis er alle med på samme premisser - vi er med for å ha det artig! Klart det er konkurranse, men det er veldig uhøytidig og stor stemning! Her er link til et innlegg på http://www.meldal.no/ etter årets første Quiz.

6 kommentarer:

 1. Det var da nærmest et kvart alfabet, du her præsenterer! Jeg kan bedst lide udsigten!

  SvarSlett
 2. Ett härligt inlägg med fina bilder!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 3. Så flott at du tok deg tid til å blogge alle bokstavene og du har jo klart å finne på kreative tin å skrive om på alle sammen. Utsikt er veldig populært emne i denne omgangen og det er så mange fine utsikter å se på også:)
  Artig at dere vant quizen da. Det er veldig artig å delta på!

  SvarSlett
 4. Oi jeg holdt nesten pusten nedover men måtte scrolle opp igjen , for der her jeg vært , Ringebu veien er bare vakker om sommeren og et helvete om høsten i tykk tåke ,.ha en god helg videre F

  SvarSlett
 5. Når du så presenterer så mange bra løsninger i en pott, er det bare en glede.

  Ha en flott uke.

  PS. Friisvegen er absolutt å anbefale. Ikke sant?

  SvarSlett
 6. Neste år håper jeg å kunne være med! Garnet på bildet er jo nok til å få tennene til og løpe i vann.

  Gi Ellen en god klem!

  SvarSlett